Hjem » Bangkok » Vinamek Royal Mansion

Vinamek Royal Mansion

Etter å ha vært i Europa tok Kong Rama den 5 (1868-1910) penger av egen lomme for å bygge veier og frukthager mellom Padung Krungkasem Canal og Samsen Canal som ble til en hage han kalte «The Dusit Garden».

vi
Et av rommene i Vinamek Mansion

Den første bygningen i «The Dusit Garden» var Vimanmek Mansion som ble bygget i 1900 av Kong Rama. Kong Rama V flyttet fra Grand Palace for å bo permanent i Vinamek Royal Mansion i 1901 hvor han bodde i 6 år. Etter hans død i 1910 ble Vinamek Mansion stengt og kongelige medlemmer flyttet tilbake til Grand Palace.

I 1982 ved en kjent sermoni i Bangkok (the Bicentennial Anniversary of Bangkok) spurte dronning Sirikit, Kong Rama IX om hun kunne få ansvaret for å renovere Vimanmek Mansion til et museum med kunst, personlige bilder og håndverk for å bevare denne bygningen for kommende generasjoner.

Vimanmek Mansion er i dag verdens største gullforgylte tretak mansion. Alt i alt er det 31 visningsrom i tilegg til bad og soverom. Noen av utstillingsrommene preger Thai kunst inkludert sølvtøy, keramikk, krystaller og elfenben.

Sted : Rajavithi Road, Dusit, Bangkok 10300
Telefon : 628-6300-9
Innganspenger : Voksne 50 Baht, Studenter 20 Baht

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>