Hjem » Phuket » Aktiviteter på Phuket

Aktiviteter på Phuket

strikkhopping_phuket2Strikkhopp i jungelen

Hvis du er på søken etter noe som kan få pulsen til å stige vil den populære aktiviteten strikkhopping være midt i blinken for deg. Flere operatører tilbyr denne type ekstremitet og holder til i Khatu, ti minutter utenfor Patong. Her blir ikke hoppet utført fra en bro eller fjell, men fra en elektrisk heis med platå, 50 meter i høyde. Hoppet finner sted over en innsjø som er omringet av et grønt jungellandskap.

Alle fra 40 til 230 kg kan hoppe og det koster rundt 1400 Baht per hopp (ca 240 NOK)

Khao Phra Taheo National park

Jungelopplevelse med fossefall: Phukets siste rest av regnskog er en fredet nasjonal park og ligger på den nordlige delen av øya. En tur i den tropiske regnskogen er en sanseopplevelse. Den fuktige lukten av jord og friske blader pirrer i neseborene, følelsen av grener som rasper huden gir grobunn for fargerik fantasi, det frodige og grønne synet av planter og vegetasjon gir deg en sprudlende fornemmelse av å være i ett med naturen og insektenes øredøvende konsert gir deg svimlende øresus. Bruk en morgen på en harmonisk tur til Tonsai fossen, eller bruk hele dagen på en åtte kilometers lang naturreise gjennom parken fra Bang Pae til Ton Sai og nyt det dramatiske jungellandskapet.

Det er lurt å betale for en guide som kan følge deg på ruten. Dyrelivet i skogen holder seg som regel ute av synet, men om du stopper og venter enkelte steder, vil guiden din kunne fortelle om de forskjellige lydene til det yrende dyrelivet og er du heldig får du se noen av skogens sjeldne skapninger. Dersom du ikke har fått slukket kunnskapstørsten kan du besøke museet og informasjonssenteret som befinner seg ved enden av fossefallet.

Tempel tur

Tempel turer er et attraktivt alternativ som du kan enten foreta alene eller organisert med en gruppe. Du må huske på at dette er hellige bygninger og må derfor kle deg deretter. Dersom du er iført shorts eller antrekk som viser for mye hud vil du ikke bli tillatt i tilbedelses områder. Følgende templer er verdt å avlegge et besøk:

Wat Chalong er det viktigste, største og mest utsmykkede templet av alle 29 Buddhist klostre i Phuket.

Wat Phra Thong også kalt Gull Buddah Tempelet. Dette tilnavnet stammer fra en stor Buddah statue som er halvt begravd i tempelet. I følge myten vil de som prøver å grave den opp dø. Tempelet ligger i Thalang.

Wat Phranangsang er det nest eldste tempelet på øyen også referert til på folkemunne som ”Tempelet av Hvitt Blod”. Amulettselgeren Khun Santi som holder til her vil kunne fortelle deg om navnets opphav. Dette tempelet ligger også i Thalang.

Wat Cherngtalay funnet øst for Cherng Talay by, huser mange veggmalerier som framstiller Buddhistiske temaer.

Go Kart

Strandlivet kan fort bli ensformig så om du ønsker litt fart og spenning så har du muligheten til å få utløp for din rastløshet på Phukets Go kart bane, to kilometer fra Patong. Dette er 600 meter med ren racerglede og høy hastighet. Banen er bygd som et 8 tall og har biler for erfarne kjørere, men også mindre go kart biler tilpasset barn. Prisen ligger på 800 baht for en halv time.

Dykking

Et av verdens ti beste dykkesteder befinner seg i Andaman sjøen ved Phuket og er plassen for uforglemmelige undervannsopplevelser med fargerike korallrev og yrende dyreliv. Det klare næringsrike farvannet lokker stimer av tropiske fisk, rokker og den enorme hvalhaien. Sammensetningen av god sikt og et samspill av kontraster som nærmest eksploderer i en symfoni av farger og korallhager, gleder og tiltrekker undervannsfotografer og biologer fra hele verden. Øyene og revene er i hundretall og flere arrangører kan ta deg med dit på dagstur eller på dykkerkurs. Arrangørene operer med kurs fra nybegynner til dykkemester. Det er anbefalt å delta på kurser anerkjent av PADI som er godkjent på globalt nivå.

De mest besøkte dykkestedene er:
Anemone Reef
Shark Point
King Cruiser Wreck
Surin Islands
Similan Islands
Koh Phi Phi
Hin Daeng
Hin Muang

Thai Boksing (Muay Thai)

Det er ikke til å unngå å gå på en thai boksekamp i Thailand. Dette er virkelig verdt å få med seg og kvalifiserer både som en underholdende og kulturell opplevelse. Stemningen dirrer i det boksekampen innledes med et seremonisk ritual hvor bokserne hilser på hverandre og utfører en slags lovprisning av hvert hjørne i ringen. Kampen er akkompagnert av live musikk og iherdig vedding rundt arenaen. Sporten er ganske voldelig med kraftige slag, dødelige spark og farlige manøvrer så la barna være hjemme med barnevakten.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>