Hjem » Phuket » Kata Beach i Phuket

Kata Beach i Phuket

thai_beach456

Noen minutters kjøretur sør for Karon ligger den fredelige plassen, Kata som tiltrekker med hvit sand og klart vann. Kata deles inn i to deler, Kata Yai og Kata Noi, begge strendene har et fantastisk landskap og kan tilby avslappende omgivelser.

Kata Yai er den største av de to strendene og har et karakteristisk særpreg med øyen Koh Pu i nordenden av viken. Kata er attraktiv for familier med småbarn ettersom sjøforholdene her er tryggere enn i Karon under regnsesongen. Ta allikevel forhåndsregler og vær på utkikk eller røde flagg. Barer, restauranter og suvenir butikker finner du mellom Kata Yai og Kata Noi.

Kata Noi har noen bare få feriesteder og er enda mer isolert enn Kata Yai. Stranden her er nydelig og stedet er lite utbygget. Kata strendene er en mellomting fra det hektiske tempoet i Patong og noen av de roligste stedene i Phuket.

Aktiviteter: Regntiden fra mai til oktober betyr bølger og lokker mange surfere hit. Sørenden av stranden er det beste stedet å beskue surferne eller å padle ut sammen med dem. Det er også mulighet for å leie surfebrett om du ikke har et eget.

Kata har også en av de beste mulighetene for snorkling. Utenom når det er regntid kan dyktige svømmere svømme mot Koh Pu for å beundre det vakre korallrevet der.

De siste månedene av året er tid for Asias fremste seilearrangement, King’s Cup Regatta og mektige yachter ankrer i viken. Småbyen i Kata har mangfoldige butikker med alt fra suvenirer til 7-11 og lokale små supermarkeder. Her holder også mange turoperatører og dykke butikker til for dem som ønsker å se mer enn stranden.

Restauranter: I Kata finnes det et vidt omfang av restauranter som serverer thai, italiensk, skandinavisk mat samt sjømat.

Uteliv: Utelivet i Kata er en fredelig affære med bare noen få barer i området. Dan Kwain og Cafe del Mar beregnes for de hippeste stedene og ligger i sentrum av Kata langs Thai Na road. Planlegger du en helaften vil nok Patong være ditt beste og nærmeste alternativ.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>