Hjem » Thailand » Befolkningen i Thailand

Befolkningen i Thailand

thailand_kvinne123

Du vil ofte se smilende mennesker i Thailand

Thailand er ofte omtalt som «smilelandet» ettersom det hevdes at du vil se mer smilende mennesker her, enn noe annet sted på jorden.

Thailand har en befolkning på ca. 60 millioner, hvorav 6,7 bor i hovedstaden Bangkok. Omkring 75% av befolkningen er opprinnelig fra Thailand, 14 % er kinesiske og resterende 11% har opprinnelse fra India, Khemer, Mon og Malaysia. Det overrasker noen at over 94% kan lese og skrive. Gjennomsnittlig levealder er lav i forhold til land i den vestlige verden, med 66 for menn og 72 for kvinner.

Folk i Thailand er generelt veldig vennlige og tolerante, men det er noen ting man må gjøre og ikke gjøre. I Thailand er det veldig uhøflig å ta noen på hodet.

Det offisielle språket er Thailandsk, men på turiststedene kan de fleste snakke forståelig engelsk. En Norsk-Thailands ordbok kommer allikevel godt med.

Thai hilsen

«The Wai» er den tradisjonelle måten og hilse på og er brukte i stedet for håndhilsen. The Wai er også brukt for å si unnskyld, takk eller for å vise respekt. En Thailender vil ofte også bruke the Wai når han eller hun nærmer seg et tempel eller bilde av Buddha.

Dersom du blir introdusert til en Thailender og den personen bruker Wai som hilsen, skal du returnere denne hilsemåten. Dersom du får takk i form av Wai fra en flyvertinne eller for å tipse en kelner, er det upassende og returnere med Wai. Da er det bedre å gi et stort smil.

Kultur

Thailendere er stort sett veldig tolerante, men det er alikevel noen ting man må respektere ved den Thailandske kulturen:

  • Toppløs bading er utilpassende i Thailand.
  • Aldri ta på hodet til en person fra Thailand.
  • Det er sett på som uhøflig å peke sålen av foten din mot en annen person. Prøv å unngå dette for eksempel nå du spiser.
  • Munker har ikke lov til å berøre eller bli berørt av en kvinne eller ta noe imot fra en kvinne. Dersom du er kvinne og ønsker å gi noe til en munk, må du først gi det til en mann, som igjen gir det til munken.
  • Det er akseptert å gå med sko, mens du går utenfor et tempel. Inne i tempelet hvor Buddha statuer og bilder er, må du ha skoene av. Kvinner må forsikre seg om at ben og skuldre er tildekket. Ikke ha på deg shorts inne i tempelet.
  • Thailendere har veldig stor respekt for kongefamilien. Dersom du deltar i en offentlig begivenhet med kongefamilien tilsteder, se hva folkemengden gjør og gjør likedan.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>