Hjem » Thailand » Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Visum

Thailand har en ganske avslappende visum bestemmelser for å øke antall turister. De fleste turister fra vestlige land blir gitt visum med 30 dagers varighet ved ankomst. Dersom du ønsker å være enda lenger kan du få et 60 eller 90 dagers visa ved nærmeste Thai ambassade.

Personer over 50 som ønsker å bo i Thailand for en lengre periode bør undersøke det nye «longstay» programmet. Dette er et program subsidiert av regjeringen for dem som ønsker mer enn kun 90 dager.

Elektrisitet

Thailand er på 220 volt. Det er uheldigvis ikke noen standard for kontakter. Den mest vanlige typen er allikevel den flate med to pinner som er standard i USA.

Tips

Store hoteller og restauranter legger til 10% på regningen som tips. Ellers er det vanlig å gi ca. 10% i tips.

Myntenhet

thai_bahtMyntenheten i Thailand er kalt Baht. En Baht kan videre deles inn i 25 Satang. Prøv vår valutakalkulator for å se hvor mye x antall Baht er i kroner.

Et godt råd er å ikke veksle penger på hotell ettersom kursen her ofte er elendig. Minibanker finner du overalt i Thailand og er muligens den beste måten og veksle pengene på. Kursen er ofte best, samtidig som du slipper ha med deg mye kontanter for innveksling.

De fleste store kredittkort – Visa, American Express og Mastercard blir akseptert på de fleste hotell og restauranter. Kjøpesentre og andre store butikker aksepterer også de fleste kort. Noen mindre butikker legger av og til på 3%-5% på sluttprisen, dersom du betaler med kredittkort.

Tidssone

Thailand ligger 6 timer foran Norge. Banker har åpent fra 0830 til 1530.

Reise i Thailand

Thai Airways opererer med flygninger til 21 byer og feriested. Thailands tog er effektive, men reisetid kan bli lang i dette store landet.

Veiene i Thailand er gode. Man kjører på venstre side.

Ved flyplassen

Det er lett å komme seg til Bangkok fra Bangkok flyplass. En limusin med aircondition koster ca. 500 Baht, avhengig av modell og distanse. Det er også mulig med buss og taxi.

På flyplassen må det betales 500 Baht i flyplass skatt for internasjonale flygninger.

Vær oppmerksom på at ikke autoriserte turoperatører vil oppsøke deg på flyplassene i Thailand. Disse er ofte veldig dyre og lite seriøse. Dersom du er i tvil, spør besetningen på flyplassen.

Toll

Besøkende kan ta med seg 200 tax free sigaretter og en liter med sprit eller vin. Det er veldig strenge straffer for import av våpen og narkotika.

Du kan ta med deg så mange reisesjekker du måtte ønske, men kontanter med en verdi over US$10,000 (67000 kroner) må fortolles ved ankomst. Det er ikke lov å importere mer enn 2000 Baht per person eller eksportere mer enn 50000 baht per person i kontanter.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Strict Standards: Non-static method suarr::vksort() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/pvpisope/public_html/thailandreise.no/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/autolinks/footer-autolinks.php on line 36

Strict Standards: Non-static method sustr::preg_filter() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/pvpisope/public_html/thailandreise.no/wp-content/plugins/seo-ultimate/includes/jlfunctions/arr.php on line 63