Hjem » Thailand » Shopping i Thailand

Shopping i Thailand

Kjøpesentre i Thailand åpner rundt klokken 1000 og stenger ca. 2100. Åpningstider for markeder varierer med generelle markeder som har åpent på dagtid og «nattmarkeder» som har åpent fra ca. 1800 til 2400.

Thailand har lenge vært kjent for lave priser. Den gode kursen på Baht som sank mye i forhold til vestlig valuta i 1997 har gjort det enda bedre. her er en liste over ting du kan gjøre en god handel på:

Silke

Thailandsk silke er verdenskjent. Du kan kjøpe silke i Nord og Nordøst hvor det er laget eller i Bangkok hvor det meste blir solgt.

Smykker og armbånd

Du vil finne mange gullsmed butikker i turistområdene og i Bangkok. Prisene er som regel ganske lave. Det kan allikevel være lurt å bruke sunn fornuft. Dersom prisen høres for god ut til å være sann, er den ofte det.

Sølv selges det også mye av i Thailand. Det er flere fabrikker utenfor Chiang Mai hvor du kan finne nesten hva som helst i sølv.

Antikviteter

Med antikviteter menes produkter som er er designet i gammel stil. For varer som er mer enn 100 år gammelt, trengs det et eksport tillatelse av Department of Fine Arts.

Prisene for antikviteter kan være latterlig høye noen steder hvor det er mange turister. Ikke vær redd for å tilby halve prisen, dersom du synes prisen er for høy. Ikke vær redd for å gå vekk, dette er ofte den mest effektive måten for en lavere pris ettersom du butikkeieren da kommer løpende etter deg.

Håndvesker og kofferter

Håndvesker, kofferter, og lommebøker kommer i all slags forskjellige varianter og stiler og kan kjøpes for en veldig billig penge. Kvaliteten på slike produkter er som regel veldig god.

Klær

Thailand produserer veldig mye klær som eksporteres til vestlige marked. Kvaliteten er ofte veldig god i forhold til prisen. Vær oppmerksom på at størrelsen på Thailandske klær er litt mindre enn i mange vestlige land. Bruker du normalt «small», trenger du ofte «large» ved kjøp av klær i Thailand.

AKTUELLE LINKER

Skreddersydd for feriekupp

For til sammen tre tusenlapper sikret VG seg fire skreddersydde dresser! Det er bare ett eksempel på hvor ufattelig billig det er blitt i Thailand. (7.2.1998)
Les hele saken

Fyll opp ferie-kofferten med prute-kupp

Er du lei av å handle hjemme eller i europeiske storbyer, der du likevel kjøper det samme som hjemme? Dra på prutetur til Thailand. (22.10.2003)
Les hele saken

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Nødvendige felter er merkede *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>